greaves - онтологија

клиса повеќе

мн. клиси
Вид збор: Именка, женски род
џимиринка
Албански: cinkaridhe
Употреба: Гастрономија

пршка повеќе

мн. пршки
Вид збор: Именка, женски род
џимиринка
Употреба: Гастрономија

туринка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
џимиринка
Албански: cinkaridhe
Употреба: Дијалектен збор , Гастрономија

џимиринка повеќе

мн. џимиринки
Вид збор: Именка, женски род
Месниот дел што останува при топење на сланина.
Српски: чварка Албански: cinkarridhe
Употреба: Гастрономија