griffon vulture - онтологија

крагуј повеќе

мн
Вид збор: Именка, машки род
Птица грабливка од фамилијата соколи.
Латински: Gyps fulvus
Употреба: Зоологија

суп повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Граблива птица од родот на јастреби.
Латински: Gyps fulvus
Употреба: Зоологија