grinder - онтологија

мелница повеќе

мн. мелници
Вид збор: Именка, женски род
Машина за мелење зрнести плодови, месо и др.
Албански: blues

острач повеќе

мн. острачи
Вид збор: Именка, машки род
Лице, занаетчија што остри алатки и студено оружје наменети за сечење, режење, бодење и сл.
Албански: mprehës
Напарава со која се остри.
Албански: mprehës