guilt - онтологија

вина повеќе

мн. вини
Вид збор: Именка, женски род
Престап, грешка на поединец или група во однос на општоприфатените норми.
Албански: fajësi
Употреба: Правда
Психички однос на сторител на кривично дело спрема стореното дело и последицата од него.
Албански: fajësi
Употреба: Правда

кабает повеќе

Види и: кабаат (м.)
мн. кабаети
Вид збор: Именка, машки род
вина, кривица
Турски: kabahat Албански: faj
Употреба: Разговорно
кабаетлија
Албански: fajtor
Употреба: Разговорно

кривина повеќе

мн. кривини
Вид збор: Именка, женски род
вина
Албански: faj

кривица повеќе

мн. кривица
Вид збор: Именка, женски род
вина