guilty - онтологија

виновен повеќе

виновни
Вид збор: Придавка
Што има вина.

кабаетлија повеќе

мн. кабаетлии
Вид збор: Придавка
крив, виновен
Турски: kabahatli
Употреба: Разговорно

крив повеќе

криви
Вид збор: Придавка
виновен
Употреба: Правда