harbour - онтологија

пристаниште повеќе

мн. пристаништа
Вид збор: Именка, среден род
Посебо уредено место на река, езеро, море каде што застануваат, се закотвуваат пловни објекти и каде што се врашат работите поврзани со водниот сообраќај.
Албански: port, liman
Употреба: Транспорт