harmonize - онтологија

вклопи повеќе

вклопат
Вид збор: Глагол, свршен
Доведе во склад со определена целина.
Албански: harmonizoj

согласи повеќе

согласат
Вид збор: Глагол, свршен
Доведе во согласност.
Албански: pajtoj, dakordoj
Употреба: Ретко

хармонизира повеќе

хармонизираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Направи, прави хармонизација на музичко дело.
Употреба: Музика и танц