he - онтологија

он повеќе

Види и: тој (зам.)
Вид збор: Заменка
Лична заменка за трето лице.
Српски: он
Употреба: Народна поезија , Ретко

тој повеќе

мн. тие
Вид збор: Заменка
Самостојно - како именка.
Албански: ai