hearing - онтологија

претрес повеќе

мн. претреси
Вид збор: Именка, машки род
Разгледување на докази, изјави, сведоци на суд по одреден случај; судска расправа.
Албански: ekzaminim
Употреба: Правда

расправа повеќе

мн. расправи
Вид збор: Именка, женски род
Претрес пред суд.
Употреба: Правда

рочиште повеќе

мн. рочишта
Вид збор: Именка, среден род
судски претрес, судска расправа
Употреба: Правда

слух повеќе

мн. слухови
Вид збор: Именка, машки род
Едно од петте сетила, способност да се слуша; способност правилно да се восприемаат и произведуваат музички звуци.
Албански: ndëpgjim, të ndëgjuarit
Употреба: Медицина
Примери:
Органи на слухот.

слухов повеќе

слухови
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на слух.
Употреба: Медицина
Примери:
Слухови органи.

слушнување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) слушнува

срочиште повеќе

Види и: рочиште (ср.)
мн. срочишта
Вид збор: Именка, среден род
судски претрес
Употреба: Правда

уво повеќе

мн. уши
Вид збор: Именка, среден род
Способност за слушање, слух.
Албански: dëgjim
Употреба: Медицина