hedonist - онтологија

мераклија повеќе

мн. мераклии
Вид збор: Именка, машки род
Човек што има мерак за нешто или што се прави со мерак.
Турски: meraklı
Употреба: Разговорно

сладострасник повеќе

мн. сладострасници
Вид збор: Именка, машки род
Човек што е сладострастен, склон кон сетилни уживања.

хедонист повеќе

мн. хедонисти
Вид збор: Именка, машки род
Човек на кој главната цел во животот е во задоволството и уживањето.