hedonistic - онтологија

мераклиски повеќе

мераклиска
Вид збор: Придавка
Со мерак, со уживање, со ќеиф.
Употреба: Разговорно

сладострастен повеќе

сладострасниот
Вид збор: Придавка
За човек кој се одликува со сладострастје; исполнет со сладострастје; кој собудува сладострастје.

хедонистички повеќе

Вид збор: Придавка
Со големо уживање, давајќи предност на телесните пред умствените вредности.