heron - онтологија

чапа повеќе

мн. чапи
Вид збор: Именка, женски род
чапја
Албански: gatë
Употреба: Зоологија

чапја повеќе

мн. чапји
Вид збор: Именка, женски род
Преселна блатна птица, бела или сива, слична на штрк.
Латински: Ardea
Употреба: Зоологија

чаплок повеќе

Види и: чапја (ж.)
мн. чаплоци
Вид збор: Именка, машки род
чапја