hoopoe - онтологија

папунец повеќе

Види и: пупунец (м.)
мн. папунци
Вид збор: Именка, машки род
пупунец

пупунец повеќе

мн. пупунци
Вид збор: Именка, машки род
Песнопојна птица со лепезаста кикиришка на главата.
Латински: Upupa epops
Употреба: Зоологија

пупунче повеќе

Види и: папунец (м.)
мн. пупунчиња
Вид збор: Именка, среден род
папунец