hour - онтологија

саат повеќе

мн. саати
Вид збор: Именка, машки род
Единица за време рамна на дваесет и четврти дел од деноноќието.
Турски: saat Албански: orë
Употреба: Разговорно
Мера за пат.
Албански: orë
Употреба: Разговорно

час повеќе

мн. часови
Вид збор: Именка, машки род
Како мерка, единица за време - што се дели на 60 минути.
Албански: оrë
Како мерка за пат, за растојание.
Албански: orë