hummingbird - онтологија

колибри повеќе

мн. колибрија
Вид збор: Именка, среден род
Многу мала шарена птица со долг клун, со акробатски лет околу цветовите со чиј полен се храни, распространета во Средна и Јужна Америка, најмала од cите птици.
Латински: Trochilidae
Употреба: Зоологија