hypnosis - онтологија

сугестија повеќе

мн. сугестии
Вид збор: Именка, женски род
Влијаење врз психата.
Албански: hipnozë
Употреба: Медицина

транс повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Помрачување на свеста, губење на волјата при хипноза, хипнотички сон.
Албански: hipnozë
Употреба: Медицина

хипноза повеќе

хипнозата
Вид збор: Именка, женски род
Ментална состојба поттикната со хипнотичка индукција или сугестија.
Албански: hipnozë
Силно влијание што го врши некој врз некого.
Албански: hipnozë