imbecile - онтологија

имбецилен повеќе

имбецилниот
Вид збор: Придавка
Што е душевно заостанат.

слабоумен повеќе

слабоумна
Вид збор: Придавка
Недоволно умен, глупав, тап.
Употреба: Медицина
Примери:
Слабоумно дете.