imitation - онтологија

епигонство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Дејност, резултат од работата на епигон.
Употреба: Литература

имитација повеќе

мн. имитации
Вид збор: Именка, женски род
Дело создадено спрема некој образец со подражавање на некого или нешто.
Албански: imitim
Точно подражавање на звуци, движења на луѓе, птици, животни и др.
Албански: imitim

копија повеќе

мн. копии
Вид збор: Именка, женски род
Повторување нешто, отсуство на оригиналност.
Албански: imitim, kopje

папагалство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Папагалско однесување, имитирање на туѓите зборови и мисли.
Употреба: Пејоратив