immature - онтологија

зелено повеќе

Види и: зелен (прид.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Тоа што се купува, продава предвреме.
Албански: i paarrirë

јагурида повеќе

Вид збор: Придавка
незрел, недораснат, зелен

клекав повеќе

клекавиот
Вид збор: Придавка
Што е неспособен, недораснат за нешто.

налудничав повеќе

налудничавиот
Вид збор: Придавка
незрел, чуден, необичен

недозреан повеќе

недозреаниот
Вид збор: Придавка
Што уште не е израстен, пораснат.

недоквакан повеќе

недоквакани
Вид збор: Придавка
Што не е изграден, оформен како личност.
Употреба: Разговорно

недостасан повеќе

недостасаниот
Вид збор: Придавка
Недораснат, што уште не постигнал зрелост.

недосторен повеќе

недосторениот
Вид збор: Придавка
Што не е доволно стасан, узреан.
Албански: i pa bërë

незрел повеќе

незрелиот
Вид збор: Придавка
Млад, што не постигнал полн развој.
Што не е доволно промислен.

несозреан повеќе

несозреани
Вид збор: Придавка
Што не е созреан.

нестасан повеќе

нестасаниот
Вид збор: Придавка
Што не стасал, не стигнал во растење, во зреење или во развој до определена мера.

полузрел повеќе

полузрели
Вид збор: Придавка
несериозен, незрел, нестасан