immoral - онтологија

неморален повеќе

неморалниот
Вид збор: Придавка
Што не е во согласност со моралните норми, што го нарушува моралот.

нечист повеќе

несчисти
Вид збор: Придавка
нечестив

растурен повеќе

растурениот
Вид збор: Придавка
неморален