imprint - онтологија

отпечаток повеќе

мн. отпечатоци
Вид збор: Именка, машки род
Трага, белег од допирање или натискање.
Албански: gjurm, trag
Трага, белег, карактеристика на нешто.
Албански: gjurmë
Употреба: Преносно значење

печат повеќе

мн. печати
Вид збор: Именка, машки род
Отпечатокот добиен од печат.
Албански: vulë
Примери:
Печатов не е излезен убаво.

штампа повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Икона или некој друг лик втиснат на хартија.
Албански: stampoj
Употреба: Архаизам
Шара втисната на ткаенина.
Албански: ngulis
Употреба: Архаизам