inaccurate - онтологија

непрецизен повеќе

непрецизниот
Вид збор: Придавка
Што не е прецизен.

неточен повеќе

неточни
Вид збор: Придавка
Што не е точен, што не одговара на вистината, што не соодветствува на тоа што го претставува.