indulge - онтологија

љубува повеќе

(се) љубуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се восхитува, гледа нешто со уживање.
Употреба: Книжевен збор

самозаборавува повеќе

(се) самозаборавуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
самозаборава