insane - онтологија

залудувачки повеќе

залудувачкиот
Вид збор: Придавка
Што води до залудување, кон лудило.

померен повеќе

померениот
Вид збор: Придавка
Што се мрднал со умот, што полудел.

поместен повеќе

поместениот
Вид збор: Придавка
Што се поместил од умот.