intermediary - онтологија

калауз повеќе

мн. калаузи
Вид збор: Именка, машки род
трговски посредник
Албански: ndërmjetës
Употреба: Архаизам , Економија

комисионер повеќе

мн. комисионери
Вид збор: Именка, машки род
Лице што посредува во трговска зделка за извесен процент од цената.
Албански: komisioner, ndërmjetës
Употреба: Економија

накупец повеќе

мн. накупци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што купува добиток или земјоделски производи од производителот за да ги продаде на големо.
Албански: shitblerës
Употреба: Економија

посредник повеќе

мн. посредници
Вид збор: Именка, машки род
Лице што посредува меѓу две страни и помага за постигнување спогодба или за успешно извршување на некаква работа.
Албански: ndërmjetsues
Употреба: Економија

самсар повеќе

Вид збор: Именка, машки род
трговски посредник
Албански: ndërmjetës
Употреба: Економија , Разговорно