intoxicate - онтологија

испијани повеќе

испијанат
Вид збор: Глагол, свршен
Опие многу некого.
Албански: deh

наркотизира повеќе

наркотизираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Опие, опива некого со наркотични средства, со наркотици.
Албански: narkotizoj

поопие повеќе

Види и: опие (св.)
поопијат
Вид збор: Глагол, свршен
Опие малку, во мала мера.
Употреба: Ретко