invitation - онтологија

кана повеќе

мн. кани
Вид збор: Именка, женски род
покана
Албански: ftesë

покана повеќе

мн. покани
Вид збор: Именка, женски род
Повик, молба за присуство, учество во нешто (свеченост, седница, конференција, собир).
Албански: ftesë
Напечатен текст со соодветна содржина со кој се поканува.
Албански: ftesë, thirrje

свикување повеќе

Види и: свикува (несв.)
мн. свикувања
Вид збор: Именка, среден род
поканување, повикување
Албански: thirrje, ftesë

теклиф повеќе

Вид збор: Именка, машки род
повик
Турски: teklif Албански: thirrje
Употреба: Архаизам
Примери:
Стори теклиф.

тескере повеќе

Вид збор: Именка, среден род
покана
Турски: tezkere Албански: ftesë
Употреба: Архаизам