issue - онтологија

емитира повеќе

емитираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Пушти, пушта во промет пари или вредносни хартии.
Албански: lëshon

издаде повеќе

издадат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде документ, снабди, обезбеди со документ.
Албански: lëshoj
Употреба: Административен термин