kangaroo - онтологија

кенгур повеќе

мн. кенгури
Вид збор: Именка, машки род
Австралиско тревопасно животно, цицач од фамилијата торбари, со куси предни и долги задни нозе, што cе движи cо скокање и ги одгледува младите во кожена торба на стомакот.
Латински: Macropus giganteus
Употреба: Зоологија

кенгурче повеќе

Види и: кенгур (м.)
мн. кенгурчиња
Вид збор: Именка, среден род
Младо од кенгур.