killed - онтологија

паднат повеќе

Види и: падне (св.)
паднатиот
Вид збор: Придавка
Загинат во борба, на војна.
Употреба: Разговорно
Примери:
Споменик на паднатите борци за слобода.

убиен повеќе

Вид збор: Придавка
Насилно лишен од живот.
Примери:
На плоштадот лежеа убиените партизани.