law - онтологија

закон повеќе

мн. закони
Вид збор: Именка, машки род
Правен пропис, нормативен акт донесен од надлежен орган на државата со кој нешто се определува, се уредува.
Албански: ligj
Употреба: Правда
Норми и правила за однесување, општопризнати морални обврски.
Албански: ligj
Состојба која произлегува од односот помеѓу појавите во природата и реалноста.
Албански: ligj
Утврдена научна вистина, правило.
Албански: rregull
Употреба: Наука

параграф повеќе

мн. параграфи
Вид збор: Именка, машки род
закон
Албански: paragraf, ligj
Употреба: Правда , Разговорно