lazybones - онтологија

влечиортома повеќе

мн. влечиортоми
Вид збор: Именка, женски род
Неуреден човек, мрзлив човек, дембел.
Употреба: Разговорно

легач повеќе

мн. легачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е мрзлив, безделник.
Употреба: Разговорно