lease - онтологија

издаде повеќе

издадат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде на заем, на услуга, на употреба.
Албански: jap, huazoj

углави повеќе

углават
Вид збор: Глагол, свршен
најми
Албански: huazoj
Употреба: Дијалектен збор , Економија
(се углави) се најми, се глави
Албански: huazoj
Употреба: Дијалектен збор , Економија