legal age - онтологија

полнолетен повеќе

полнолетниот
Вид збор: Придавка
Што е на возраст кога се добиваат според закон сите граѓански права и должности.
Употреба: Правда

полнолетник повеќе

мн. полнолетници
Вид збор: Именка, машки род
полнолетно лице
Употреба: Правда