legal representative - онтологија

ополномоштеник повеќе

мн. ополномоштеници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е ополномоштен, што има полномошно право.
Употреба: Правда

полномошник повеќе

мн. полномошници
Вид збор: Именка, машки род
Лице што има полномоштво, што има полномошно право.
Употреба: Правда