lexicography - онтологија

лексикографија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Дел од науката за јазикот што се занимава со теоријата и практиката на составувањето речници, лексикони, енциклопедии.
Употреба: Лингвистика

речникарство повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Дејност на речникар, лексикографија.