liar - онтологија

лаж повеќе

мн. лажови
Вид збор: Именка, машки род
лажго, лажливец
Албански: gënjeshtar
Употреба: Архаизам

лажач повеќе

мн. лажачи
Вид збор: Именка, машки род
лажго, лажливец

лажга повеќе

мн. лажги
Вид збор: Именка, женски род
лажливка
Албански: gënjeshtare, rrenacake
Употреба: Разговорно

лажго повеќе

мн. лажговци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што лаже.

лажец повеќе

Види и: лажго (м.)
мн. лажци
Вид збор: Именка, машки род
лажго
Употреба: Поетски збор

лажливец повеќе

мн. лажливци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што лаже.

лажло повеќе

Види и: лажго (м.)
мн. лажловци
Вид збор: Именка, женски род
лажго
Употреба: Разговорно

лажовник повеќе

Види и: лажливец (м.)
мн. лажовници
Вид збор: Именка, машки род
лажливец

лажоман повеќе

Види и: лажливец (м.)
мн. лажомани
Вид збор: Именка, машки род
лажливец
Употреба: Разговорно

лашко повеќе

Види и: лажго (м.)
мн. лашковци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што лаже.

трчилаж повеќе

мн. трчилажи
Вид збор: Именка, машки род
Човек што растрчува и лаже насекаде.