license plate - онтологија

регистрација повеќе

мн. регистрации
Вид збор: Именка, женски род
Бројот на табличките на возилото или на превозното средство.

табличка повеќе

мн. таблички
Вид збор: Именка, женски род
идентификација на моторно возило
Примери:
регистарска табличка