linear - онтологија

линеарен повеќе

линеарни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на права линија, што се наоѓа, простира во права линија, линиски.
Употреба: Математика
Што има еднаков раст, пораст за ист процент.

праволиниски повеќе

праволинискиот
Вид збор: Придавка
Што се движи, се одвива по права линија.
Што е со прави линии.