literacy - онтологија

писменост повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Знаење, вештина да се чита и да се пишува.
Албански: shkrim lexim
Вештина да се пишува граматички и стилски правилно.
Албански: shkrim lexim

писмо повеќе

мн. писма
Вид збор: Именка, среден род
Умеење да се пишува.
Албански: shkrim