literate - онтологија

грамотен повеќе

грамотниот
Вид збор: Придавка
Што е писмен.
Употреба: Архаизам

писмен повеќе

писмени
Вид збор: Придавка
Што умее да чита и да пишува.
Албански: që di shkrim lexim