little owl - онтологија

гумен повеќе

гумени
Вид збор: Именка, машки род
Птица слична на кукавица.
Латински: Athene noctua
Употреба: Зоологија

кукумјавка повеќе

мн. кукумјавки
Вид збор: Именка, женски род
Ноќна птица (за која cе верува дека со гласот предвидува. претскажува несреќа).
Латински: Athene noctua indigena Албански: kukuvajkë
Употреба: Зоологија