lively - онтологија

жив повеќе

живи
Вид збор: Придавка
Што е полн со животна сила, подвижен, пргав.
Албански: i gjallë
Што се доживува како да е жив.
Албански: i gjallë

полнокрвен повеќе

полнокрвниот
Вид збор: Придавка
Богат, што изобилува со настани.

разигран повеќе

Види и: разигра (св.)
разиграниот
Вид збор: Придавка
Што е подвижен, жив, весел.