load capacity - онтологија

носивост повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Најголема тежина на товарот што смее да го носи некое превозно средство или со која смее да се оптовари некоја градежна конструкција; максимално оптоварување.
Албански: ngarkesë, mbartësi
Употреба: Транспорт