locality - онтологија

локалитет повеќе

мн. локалитети
Вид збор: Именка, машки род
Место, предел, крај со специфичноста на својата положба и услови и сл.

место повеќе

мн. места
Вид збор: Именка, среден род
населено место
Употреба: Географија