locomotive - онтологија

локомотива повеќе

мн. локомотиви
Вид збор: Именка, женски род
Железничка машина на тркала за влечење вагони.
Употреба: Транспорт

локомоторен повеќе

локомоторниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на движење.
Употреба: Технологија
Што се на мускулите или на нервите што го поттикнуваат движењето.
Употреба: Медицина