look after - онтологија

згрижи повеќе

згрижат
Вид збор: Глагол, свршен
Поведе, преземе грижа за некого.

приварди повеќе

привардат
Вид збор: Глагол, свршен
Почува извесно време.
Употреба: Книжевен збор

пригледа повеќе

пригледаат
Вид збор: Глагол, свршен
Преземе грижа за некого некое време, згрижи некого во неволја, болест, старост.
Албански: kujdesem
Погледне дали е во ред, се погрижи за некого, за нешто одвреме-навреме.
Албански: kujdesem