look at - онтологија

вѕира повеќе

(се) вѕираат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се загледува со внимание.

погледне повеќе

погледнат
Вид збор: Глагол, свршен
Насочи за миг поглед кон некого, кон нешто.
Албански: shikoj

подизгледа повеќе

Види и: изгледа (св.)
подизгледаат
Вид збор: Глагол, свршен
Изгледа, одмери малку со поглед.