lyrics - онтологија

текст повеќе

мн. текстови
Вид збор: Именка, машки род
Зборовите кон музичко дело.
Албански: tekst kënge
Употреба: Музика и танц
Примери:
Секој член ќе треба да ги оцени сите композиции и тоа одделно за музика, текст, аранжман, интерпретација и сценски настап.