malignant - онтологија

злокачествен повеќе

злокачествениот
Вид збор: Придавка
За болест - што е многу тешка, опасна за животот.
Употреба: Медицина

злоќуден повеќе

злоќудниот
Вид збор: Придавка
Што има лош ќуд.

малиген повеќе

малигни
Вид збор: Придавка
лош, опасен, смртоносен
Употреба: Медицина